Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zkouška pohotovostní jednotky

V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.


Zkouška pohotovostní jednotky
Jana Šmídová 3.5.2017 3015x Zkoušky

Zkouška, která má za cíl zjistit připravenost psa pro praktické nasazení a úroveň jeho praktické upotřebitelnosti, a proto kvalifikuje úspěšného psovoda do pohotovostní jednotky SZBK. Hledají se 3 živé osoby a 3 vzorky lidského pachu. Osoby jsou ukryty jedna v úrovňovém úkrytu, jedna v hloubce 2-3 m a jedna ve výšce 2-3 m nad zemí. Vzorky jsou ukryty jeden asi 30 cm pod úrovní terénu, jeden ve výšce asi 2 m a jeden buď ve výšce asi 1 m nebo v hloubce 1 m.

Z celkového počtu 8 účastníků se podařilo limit zkoušky úspěšně obhájit pouze jednomu z nich - jihočeský zástupce Pavel Troller se svou mladou berňačkou Brigittou Bona Fornax, prokázali svou připravenost a patří jim veliká gratulace.

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Intercup Humanity

    Třináctý ročník mezinárodní soutěže proběhl v pořadatelství Jihočeské záchranné brigády jako první část oslav 40. výročí založení JČZBK.

    Zkoušky

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Úspěšní junioři

    Vrcholem systematické přípravy mládeže ve svazu se stal již potřetí mládežnický přebor Junior Cup 2010 v severočeském Žatci.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky