Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Expedice Air Fresh 2021

Je těžké v několika větách shrnout letošní úžasnou Expedici Air Fresh - zátěžovou prověrku kondice psů a psovodů a jejich následnou chuť do práce, která je důležitou podstatou tohoto cvičení.


Expedice Air Fresh 2021
Jana Šmídová 16.8.2021 960x Speciální akce

Iva Bufková, hlavní organizátorka této ojedinělé prověrky, měla vše dokonale připravené. Rychlá a citlivě vybraná změna trasy s ohledem na tropické počasí a naše čtyřnohé kamarády se ukázala tou nejlepší volbou. Procházka šumavskými mokřady, luhy, lesy a háji v doprovodu jedné z nejzkušenějších průvodkyň byla nezapomenutelným zážitkem. Možnost vyzkoušet si práci s nezbytnou GPS a mapou včetně detailních leteckých záběrů byla velmi obohacující. V obou vyznačených terénech nebyl pro zkušeného Caimana a ostřílenou Brigittu problém nalézt "pohřešovaného studenta se zlomeným kotníkem" a "ztraceného profesora". Mláďata Erin a Ezra, ovšem čerpaly asi nejvíce. Pro socializaci záchranářského psa nemůže být nic přínosnějšího než akce podobného typu. Nejen, že jsou vystaveni zvýšené zatěži, ale pohyb ve složitém přírodním terénu, kontakt se staršími čtyřnohými vychovateli, tisíce pachů a k tomu všemu souznění se svým psovodem je tou nejlepší devizou, kterou si můžeme pro své psí parťáky přát. Příjemné zázemí výzkumné stanice Dobrá jsme v neděli zaměnili za sutinové prostředí bývalé roty Klápa v Nové Peci a potrénovali zase v trochu jiném duchu.

Všichni jsme odjížděli maximálně nabiti novými zažitky a s pocitem uspokojení. Ti, kdo zaváhali mohou jen litovat a těšit se snad na příště ...


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články