Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Gratulace Zdeňkovi

Sobota 23.3.2013 patřila patrně pro jihočeského psovoda Zdeňka Čmejrka k jeho kynologicky nejvýznamnějším dnům.


Gratulace Zdeňkovi
Jaroslav Sedlák 24.3.2013 3366x

V Žatci se totiž konaly zkoušky adeptů na funkci rozhodčích výkonu, které měly završit několikaletou přípravu. Po dosavadních šesti úspěšných hospitacích v přípravné fázi museli adepti absolvovat písemné testy včetně několika otázek v německém nebo anglickém jazyce, pohovor před komisí s otázkami všestranně kynologického charakteru a hlavně pak praktickou část, která obsahovala celou škálu posuzování. Především výběr terénu a přípravu stop v úrovni ZZS1, posouzení výkonů poslušnosti ZZZ, ZZP1 a ZZP2, a dále přípravu a posouzení speciálů ZZP1, ZZP2 a ZTV1. Výsledná známka adepta po součtu všech hodnotících známek od všech tří komisařů nesměla být pro úspěšnost horší než "velmi dobrá". A komise mezinárodních rozhodčích ve složení předseda Vladimír Kuchta a členové Jaroslav Sedlák a Vilém Babička rozhodně žádnou známku nedala zadarmo. O to více těší, že jedním ze dvou úspěšných adeptů se kromě karlovarské členky Ústecké brigády Ludmily Mašatové stal i Jihočech Zdeněk Čmejrek, který potěšil svými znalostmi a pečlivou přípravou na tuto významnou akci. Po dalších dvou závěrečných hospitacích před některým ze členů komise se oba úspěšní absolventi stanou vítanou posilou současného sboru národních rozhodčích SZBK ČR. Neuspěla pouze ústecká členka Lenka Knolová, která se může další rok ještě připravovat a ke zkouškám znovu nastoupit s dosud odloženými abonenty Edou Němcem, Jarkou Machulkovou a Michalem Svobodou v březnu roku 2014. Těm budeme držet palce zase za rok, dnes je na místě velká gratulace novým rozhodčím výkonu záchranných psů Lídě a Zdeňkovi a palec nahoru.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Šťastní psi

    Předvánoční soustředění se stalo hýřícími barvami přírody zalité sluncem v souzvuku s pečlivě zvolenou náplní oslavou života a psího štěstí.


    Šumavská spolupráce

    V sobotu pokračovala spolupráce dvou part záchranářských kynologů z obou konců šumavského hřebenu.

    Výjezdní tréninky

    Zřícený dům v Domažlicích

    Ve čtvrtek 18. května 2017 v 18:52 hodin obdrželo operační středisko informaci o tom, že se v Domažlicích nad autobusovým nádražím sesunula budova. Okamžitě ...

    Zásahy

    Křest ohněm

    Již od středy probíhaly v režii pěti členů JČZBK přípravy terénů pro jednu z nejdůležitějších akcí roku, Český pohár.

    Závody a soutěže