Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

ICH připraven

Jediná mezinárodní soutěž v ČR pořádaná ve všech čtyřech letních výcvikových směrech vyžaduje značnou porci osobního nasazení všech členů brigády.


ICH připraven
Jaroslav Sedlák 30.4.2012 7661x Nezařazeno

Brigády s menším počtem členů si pořadatelství takto náročné akce ani nemohou dovolit. A to i přesto, že tentokrát byla zrušena kategorie vodních prací a hned ze dvou důvodů: mrazivá úroveň vody, která ještě před dvěma týdny byla pod příkrovem ledu a hlavně souběžně probíhající republiková soutěž Policie ČR, která pod názvem Šumaman 2012 probíhá ve stejné lokalitě. Však i cvičiště poslušnosti bylo na Spáleništi v době příprav týden před akcí ještě v zastíněných místech pokryto sněhem, který definitivně zmizel až tropickou nedělí. Víkend v závěru dubna byl plně podřízen přípravě Intercupu Humanity a třicítka Jihočechů musela odvést obrovskou porci fyzicky hodně náročných prací. Nádherné počasí s bezmračnou oblohou a vysokými teplotami bylo pro přípravné práce ideální, ale pro závod by v kategoriích B jistě už tak ideální nebylo. Snad na akci přijde nějaký milosrdný mráček a hlavně vánek, který je často při speciálních vyhledávacích pracích pro úspěšnost až životně důležitý. Kategorie plošných prací ve dvou úrovních rozdílných terénů je připravena, stejně tak i práce v sutinách ve třech stupních: E, A a B s citlivým odlišením obtížnosti. Rovněž kategorie stop může přivítat závodníky, ale pouze v nejvyšší kategorii B. Pořadatelé se snažili připravit akci do nejmenšího detailu tak, aby byli spokojeni nejen závodníci, ale i významní čestní hosté, funkcionáři IRO i rozhodčí, kteří jsou očekáváni v sestavě Walter Hoffmann z Německa (posuzuje všechny plochy a poslušnosti stopařů), Kurt Schaffar z Rakouska (posuzuje stopy a všechny poslušnosti) a Hidehiro Murase z Japonska, který posuzuje všechny práce v sutinách. Hodně unavení, ale nadmíru spokojení s vykonaným dílem se rozjížděli jihočeští záchranáři do svých domovů, aby se po třech dnech opět vrátili již přímo na akci. Intercup Humanity a celá základna Spáleniště mohou s klidným svědomím dobře vykonané práce přivítat závodníky z celé Evropy. Buďte vítáni, přátelé!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Tábor plný práce

    Letní soustředění bylo opět nabité prací – kromě tréninku sutin, ploch, poslušnosti, cadaveru, stop, vodních prací i s vyhledáním cadaveru na vodní ploše, ...

    Nezařazeno

    Výročka 2021

    Opět se bilancovalo ... členové Jihočeské záchranné brigády se sešli na výroční členské schůzi.

    Nezařazeno

    Konečně jsme se dočkali

    Po vynucené ,,covidové´´pauze, kdy mohli být pouze soukromé nebo jednodenní tréninky se jihočeši dočkali a mohli konečně uspořádat soustředění na Spáleništi.

    Nezařazeno

    Kouzelné zimní Spáleniště

    Přes metr prašanu je sice pro práci psů hodně těžký oříšek, ale vytváří kromě pohádkové kulisy i neopakovatelnou skutečně zimní atmosféru.

    Nezařazeno