Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Trénink na oslavu dne záchranného psa

V neděli 26. 4. 2020 měli svátek všichni záchranářští psi, byl "Den záchranného psa". Jihočeši po dalším uvolnění omezení využili sobotu k pořádnému tréninku a oslavovali tak prací svůj svátek den předem.


Trénink na oslavu dne záchranného psa
Jana Šmídová 28.4.2020 2054x Nezařazeno

Současná karanténní situace nepřeje hlavně mladým psům, kterým chybí, stejně asi jako nám ostatním, sociální kontakt s kolegy. Od soboty byl zrušen zákaz volného pohybu osob, rozdělili jsme tedy trénink na několik etap, nasadili roušky a po hlavě se vrhnuli do práce. Dopoledne patřilo socializaci, poslušnosti, nácviku nejrůznějších speciálních dovedností, jako je manipulace se psem cizí osobou nebo jízdou v dopravním prostředku, ale především i stopám a přímému označení osoby. Odpoledne vystřídali mláďata ostřílenější kolegové z brigády a začalo plošné hledání "ztracené rodinky, která se po uvolnění zákazu volného pohybu rozhodla vyrazit na výlet" ;-) Šestice jihočechů tedy vytáhla GPS-ky, zakreslila si sektor do mapy, naladila vysílačky a postupně se vydala do nepřehledného přírodního terénu prohledávat.

Byl to velmi příjemně a snad i přínosně strávený slunečný den. Děkuji všem, kdo vyrazili "do světa" i přes ztížené podmínky a ochotně aktivně připravovali ať už své nebo kolegů čtyřnohé záchranáře.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články