Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mistrovství na Spáleništi

Již 42. Mistrovství SZBK ČR proběhlo o víkendu v režii jihočeské brigády ve výcvikovém areálu Spáleniště.


Mistrovství na Spáleništi
Pavel Troller 9.10.2023 299x Závody a soutěže

Letošní ročník byl zároveň prvním mistrovstvím podle nových propozic, zahrnující i noční práci. Organizace byla o to náročnější, v jihočeské brigádě se ale vždy najde dostatek ochotných rukou a akce proto proběhla bez nejmenších zádrhelů. Jako vzácný host se slavnostního zahájení zúčastnil ředitel územního odboru HZS Jihočeského kraje plk. ing. Pavel Rožboud, který v několika větách vyzdvihl význam spolupráce všech složek IZS, profesionálních i dobrovolných a připomněl několik úspěšných společných akcí. Potvrzením výborných vztahů brigády s ostatními složkami IZS byla i významná pomoc hasičů z SDH Přední Výtoň při organizaci mistrovství.

Jak už to bývá, některým závodníkům se dařilo lépe, některým se práce nepovedly podle jejich představ, svou roli sehrál i los a trocha nezbytného závodnického štěstí. Ze všech výkonů se ale svou kvalitou vymykaly dvě téměř stejné práce, obě se splněným limitem ve známce velmi dobře a ziskem titulu CACT. Na prvním místě nakonec skončila nová mistryně SZBK ČR Lucie Dlouhá z pražské brigády s fenkou australského ovčáka Fortunate Desire Diandra, o jediný bod za ní skončila na druhém místě Jihočeška Bára Andělová s borderkou Nikou z Lantíkova. Obě se svými fenkami potvrdily konstantně vysokou úroveň vycvičenosti, každá z nich vyhrála v průběhu roku jeden z kvalifikačních závodů. Na třetím místě se umístil Pavel Běhan ze ZBK Vysočina, z Jihočechů skončil dále Míra Burda na pátém místě, Jirka Leština byl jedenáctý. Obrovskou smůlu měla jedna z favoritek mistrovství Jihočeška Katka Hrkalová, které se bohužel těsně před závodem těžce zranil pes. Při vyhlášení výsledků proběhlo i oficiální poděkování vedení svazu hlavnímu rozhodčímu mistrovství Ms. Zdeňku Čmejrkovi, který se s významným životním jubileem rozhodl ukončit kariéru rozhodčího.

Průběh a výsledky mistrovství potvrdily životaschopnost nového formátu mistrovství i postupového klíče nominačních závodů. Kvalifikovaní z dvojkových sutinových přeborů nebyli na mistrovství jen do počtu, naopak předvedli výborné výkony a umístili se na předních místech, a to včetně nové mistryně. Všem, kdo se na zdárném průběhu akce podíleli patří velký dík, zvláštní poděkování posíláme našemu sponzorovi firmě Vafo Praha za krásné ceny pro účastníky. Našim kolegům pak přejeme rovněž úspěšný průběh příštího mistrovství 2024, které se bude konat rovněž na jihu, tentokrát ovšem Moravy.

Fotografie z mistrovství: https://eu.zonerama.com/jihocestizachranari/Album/10461740  https://eu.zonerama.com/jihocestizachranari/Album/10467459


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články