Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Tchaiwanská vděčnost

Čínská pohostinnost a vděčnost je pověstná, čeští záchranáři se s ní setkávají již od roku 1999.


Tchaiwanská vděčnost
Jaroslav Sedlák 25.11.2009 16183x

Na vyslanectví Tchaiwanu v ČR neuniklo pozornosti desáté výročí naší pomoci čínskému ostrovu po zemětřesení v září 1999. Na 16.9.2009 byli pozváni čeští záchranáři do Prahy na slavnostní oběd s besedou v nádherné historické restauraci na Staroměstském náměstí za účasti tchaiwanského ambasadora, jeho tajemníka a zástupce ministerstva zahraničí ČR. Setkání bylo velmi milé a účastníci se dozvěděli mnoho nových informací z obou stran. Zúčastnil se i tehdejší koordinátor české mise Otakar Jiránek z humanitární organizace ADRA, ze SZBK ČR byli přítomni tehdejší aktéři tchaiwanské mise Jaroslav Sedlák, Daniel Sedlák, Zdeněk Žilka, František Schejbal st. a František Schejbal ml.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Odchod černé princezny

    Ebony Princess Bohemian Ariston byla nejen podle jména jemná psí princezna, která se svou paničkou tvořila nerozlučnou dvojici.

    In memoriam

    IRO po volbách

    Shromáždění delegátů mezinárodní záchranářské organizace IRO v Mnichově 24.5.2014 kromě jiných úkolů řešilo i volby do nového předsednictva.


    Poslední stopa

    Od 25. května 2000 do 14. srpna 2011 trvala životní pouť jednoho z nejúspěšnějších jihočeských záchranářů, německého ovčáka Rexe.

    In memoriam

    IRO atesty

    Atestace záchranných psů IRO 2011 pro kontinent Evropy se konala v prvním listopadovém týdnu v Berlíně. Prvotní informace nebyly zcela kompletní, takže i sestavování ...